Dag 5 – dagens ord: aahhhh

image

Dagen har bestått av vilande, ätande, vilande och så lite ätande för i morgon är dagen med stort U. U som i utmaning. Ca 75 km ska avverkas och två sjöar ska korsas, ena för egen maskin (rodd) och andra med skjuts. Risk för att det kan bli väntan på skjutsen vilket kan göra en förväntad lång dag till en väääldigt lång dag.
Så vilan idag kan nog komma väl till pass. Att sedan regnet smattrade mot fönsterbläcket, när jag vaknade vid sextiden för att sedan sno mig om för att somna om, gjorde inte att jag ångrade vilodagsbeslutet.

Planeringen då? Planeringen framöver ser ut enligt följande:
Söndag: Jäkkvik – Tsidekjåkka
Måndag: Tsidejåkka – Pårte
Tisdag: Pårte – Sitojaure
Onsdag: Sitojaure (blir buss från Kebnats till Vaukktovare) – Kaitumjaure
Torsdag: Kaitumjaure – Kebnekaise
Fredag: Kebnekaise(först bestiga toppen) – Sälka
Lördag: Sälka – Abiskojaure
Söndag: Abiskojaure – Abisko och tåg mot Uppsala

Planeringen är ju givetvis inte skriven i sten. Den beror på hur kroppen känns/håller ihop, hur väder och vind utvecklar sig (ska enligt prognos bli varmare). Jag har sagt att det skulle bli mellan tio och tolv dagars äventyr, men hade inte räknat med dagens vilodag. Efter Kvikkjokk kommer det vara STF- stugor hela vägen till målet vilket kommer att kännas tryggare och avstånden är mer eller mindre perfekta för rast, lunch och etappmål.

4 thoughts on “Dag 5 – dagens ord: aahhhh

  1. Spännande att följa ditt äventyr! 🙂 Drömmer själv om att någon gång springa Kungsleden. Mötte du Mats Granström idag? Han springer från andra hållet och ska ha sprungit söderut från Kvikkjokk idag.
    Om du ska upp på Kebnekaise och inte absolut vill se Kebnekaises fjällstation och gå västra eller östra leden, kan jag tipsa om att gå upp via Singivagge och nord-väst om Singipakte. Då fixar du Kaitumjaure/Singi-Sydtoppen-Sälka på en dag om du vill.

    Lycka till vidare!

    // Magnus

    • Jag stötte på en löpare igår(kan mkt väl ha varit Mats). Tack för tipset. Har nog inte dragning till just keb fjällstation så ska absolut fundera på det.

Leave a comment